Tisztelt Hallgatók!

Korábbi tájékoztatásunkat megerősítve ezúton is értesítem Önöket, hogy a PE Georgikon Kara - mérlegelve az egészségügyi kockázatokat, figyelembe véve a vonatkozó rendeleteket - a záróvizsgákat online formában (hang- és képi átvitelt egyidejűleg biztosító elektronikai eszköz útján) szervezi meg.

A személyes jelenlét nélküli záróvizsgáztatás lebonyolításának útmutatóját itt érhetik el. Kérem, alaposan tanulmányozzák át az útmutatót és a bennük foglaltak szerint járjanak el.

Eredményes felkészülést, jó egészséget és sikeres záróvizsga-időszakot kívánok Önöknek!

Üdvözlettel,
Dr. Polgár J. Péter
dékán

Tisztelt Hallgatóink!

Amint az Önök előtt is ismert, 2020. április 10-én megjelent a Kormány 101/2020. (IV. 10.) Korm. rendelete, melynek értelmében „6. § Aki 2020. augusztus 31-ig sikeres záróvizsgát tett, mentesül az oklevél kiadásának előfeltételéül előírt nyelvvizsga letételének kötelezettsége alól.”

Az oklevél kiállítása és átadása a Pannon Egyetemen az alábbi rend szerint fog történni:

1. lépés: Az „ONYN - Oklevél kiállítás nyelvvizsgakövetelmény teljesítése nélkül” kérvény beadása a Neptun rendszerben. A kérvény egyben a kiállításhoz szükséges adategyeztetés is. Azon hallgatóink, akik már rendelkeznek sikeres záróvizsgával az alábbi beosztás szerinti kezdeményezhetik oklevelük kiállítását:

1. időszak 2018-2020 évben záróvizsgázottak – 2020. április 15-től
2. időszak 2015-2017 évben záróvizsgázottak – 2020. április 22-től
3. időszak 2010-2014 évben záróvizsgázottak – 2020. április 29-től
4. időszak 2010 előtt záróvizsgázottak – 2020. május 6-tól

2. lépés: Az oklevél kiállítása a jogszabály által biztosított 30 napon belül. Amikor elkészül az oklevél e-mailben jelezzük. Az e-mail minden további szükséges információt tartalmazni fog az átvételi időpont on-line rendszeren keresztüli foglalásáról, valamint az átvétel helyszínéről és módjáról.

3. lépés: Személyes átvétel. Időpontfoglalás alapján az oklevél csak személyesen vehető át. Kérjük, tartsák tiszteletben, hogy a jelenlegi járványügyi intézkedések ebben az esetben is különleges eljárásrendet igényelnek. Ennek megfelelően kérjük, hogy az on-line foglalt és visszaigazolt időpontot pontosan tartsák be. Amikor megérkeznek a foglalt időpontjukra, akkor a várakozás során is tartsák be egymástól az előírt 1,5 méteres távolságot. Az átadás során kollégáink és az Önök egészségének védelme érdekében a személyes kontaktus minimalizálására törekszünk.

Felhívjuk figyelmüket, hogy csak azoknak áll módunkban kiállítani és átadni az oklevelüket, akiknek nincs az Egyetemmel szemben tartozása.

Neptun rendszer elérése
A folyamat 1. lépésében a Neptun rendszeren keresztül kell a kérvényt benyújtani. A kérvényt a hallgatói webes felületen (https://oi.uni-pannon.hu/neptun) bejelentkezve a NEPTUN/Ügyintézés/Kérvények/Kitölthető kérvények menüponton találják. Amennyiben nem emlékszik Neptun jelszavára, vagy az elmúlt egy évben nem jelentkezett be a Neptun rendszerbe, akkor próbálja meg a kezdeti jelszót bejelentkezéskor:

Kezdeti jelszó: Neééééhhnn, formában, ahol a jelszó első két karaktere mindenkinél Ne, melyet a születési dátum követ. Például: Ne19991123, ha Ön 1999. november 23-án született. Amennyiben kérdése van a folyamattal kapcsolatban, kérjük, hogy a https://oi.uni-pannon.hu oldalon tájékozódjon és keresse a szakja tanulmányi ügyintézőjét.

Oktatási Igazgatóság

Kedves Hallgatók!

2020.04.07-én újabb felsőoktatási változásokat jelentett be az Operatív Törzs:

  • az idén végző hallgatók nyelvvizsga nélkül is átvehetik diplomájukat,
  • a korábban végzett hallgatók, akik nyelvvizsga hiányában eddig nem tudták átvenni diplomájukat, most szintén átvehetik
  • egyszeri 500 000 Ft értékű diákhitelt lehet igényelni 0%-os kamattal.

A részletek pontos megismeréséig kérjük szíves türelmeteket.

Amint megjelenik a jogszabály, és ehhez a részletes szabályozás ismertté válik, tájékoztatni fogunk benneteket a lebonyolítás menetéről.

Oktatási Igazgatóság

Simon Brigitta a Pannon Egyetem Festetics Doktori Iskola környezettudományok tudományágában készített: „Az üledék és a hínár hatása a standard „A” kád párolgására”  című doktori (PhD) értekezésének magyar nyelvű nyilvános vitájára, melynek,

Időpontja: 2020. március 20. 11:00 óra
Helye: PE Georgikon Kar, Keszthely, Deák Ferenc u. 16. „A” épület, I. emelet, Kari Tanácsterem

Témavezető:
Dr. Anda Angéla egyetemi tanár, DSc

A X. Csik Ferenc 24 órás úszóversenyen a Georgikon Kar 31 fős csapata 24 óra alatt 95,6 km-t úszott, ezzel a negyedik helyet érte el.

csikf uszoverseny1

 

 

tek orchidea 20200309Kedves Érdeklődők!

Sok szeretettel invitálunk mindenkit a legközelebbi Táj és Ember Klub alkalomra!

Előadó: Bódis Judit
Cím: Ehető orchideák
Időpont: 2020. március 9. 18 óra
Helyszín: Keszthely, Georgikon Kar, A épület, Xiros

Az orchideák az emberiség számára régóta karizmatikus növények, kertészek, művészek, természetbarátok figyelmének középpontjában állnak és közülük több is a természetvédelem zászlóshajó fajává vált. Azt azonban kevesen gondolják róluk, hogy élelmiszerként is számos felhasználási lehetőségük van, pl. az egyik legdrágább fűszerünk, a vanília is az orchideafélék családjába tartozik. A gumóval rendelkező fajok felhasználása a talajfelszín alatti szervben tárolt tartaléktápanyagokon alapul, melyek energiaforrásként, roboráló szerként és afrodiziákumként is régóta ismertek. A Kárpát-medencében az orchideák ikergumóit ínségeledelként fogyasztották, illetve a szárítás után porrá tört gumóknak vágyfokozó hatást tulajdonítottak és nemcsak az emberek, de a kosok és bakok esetében is hatásosnak vélték. Az előadás során világutazást teszünk és az orchideákkal, mint táplálék- és gyógynövényekkel ismerkedünk majd meg annak tudatában, hogy Magyarországon minden orchideafaj védett, így felhasználásukra nincs lehetőségünk. Emiatt azonban nem kell keseregnünk, hiszen a hazai fajok nem is igazán alkalmasak fogyasztásra.

Szeretettel várjuk az érdeklődőket!

Farkas Bernadett a Pannon Egyetem Festetics Doktori Iskola növénytermesztési és kertészeti tudományágában készített: „A szőlővessző morfológiai felépítése és a Botrytis cinerea jelentősége, valamint környezetkímélő megoldások a szőlő szaporítóanyag előállításában”  című doktori (PhD) értekezésének magyar nyelvű nyilvános vitájára, melynek,

Időpontja: 2020. március 9. 11:00 óra
Helye: PE Georgikon Kar, Keszthely, Deák Ferenc u. 16. „A” épület, I. emelet, Kari Tanácsterem

Témavezető:
Dr. Kocsis László egyetemi tanár, DSc

belomonte kis plakatKedves Érdeklődők!

Sok szeretettel invitálunk mindenkit az év első Táj és Ember Klub filmvetítős, beszélgetős alkalmára, ahol egy dokumentumfilmet nézhetünk meg a brazíliai Belo Monte óriásgátról, majd az ezt követő beszélgetésben szóba kerülnek az emberi jogok, környezetvédelem, korrupció és a történet kapcsán számos további kérdés.

Téma: BELO MONTE FILMKLUB, LAJTMANN CSABÁVAL a Magyarországi Éghajlatvédelmi Szövetség elnökével

Időpont: 2020. február 17. 18 óra
Helyszín: Keszthely, Georgikon Kar, A épület, Xiros Klub

Martin Kessler német filmrendező dokumentumfilmet forgatott a brazíliai Belo Monte óriásgátról 2018-ban. A mintegy 11 ezer megawatt kapacitású komplexum a világ harmadik legnagyobb vízierőműve, melyet "zöld" erőműnek igyekeztek beállítani. Ugyanakkor megépítéséhez mintegy 500 négyzetkilométeres területet árasztottak el, és az Amazonasba ömlő Xingu folyó mintegy 100 kilométeres szakasza mentén több tízezer őslakost telepítettek ki. Az Európai Klímaszövetség nemezetközi pályázatának keretei között elkészült a “Countdown on River Xingu V” című dokumentumfilm rövid (25 perces) változatának magyar feliratozása, melyet a Táj és Ember Klub ezen alkalmán megtekintünk és a felmerülő kérdéseket, érzéseket vitatjuk meg.

Szemelvényként a rövidfilm előzetesét ajánljuk mindenkinek:
https://www.youtube.com/watch?v=UvbCg5TDeW4 [1]

Szeretettel várjuk az érdeklődőket!

Tisztelt Érdeklődők!

Szeretettel várjuk Önöket a Georgikon Karon február 19-21 között megrendezésre kerülő Sertésünnep konferencián és Böllérnapokon!

A konferencián a csatolt programban feltüntetett színvonalas előadások mellett bemutatkozik a sertés-szakkollégium, ahol az Állatorvostudományi Egyetem és a PE Georgikon Kar sertés iránt elkötelezett hallgatói mutatják be munkásságukat. A program biztosítja, hogy kötetlenebb hangulatban is megismerkedhessenek az ágazat leendő szakemberivel. A sertés-szakkollégium működésének első másfél évéről olvashatnak a Magyar Állatorvosok Lapja 2020. januári számában.

Szeretnénk figyelmükbe ajánlani a Dr. Búza László által moderált Benchmarking vacsorát, mely első alkalomra való tekintettel, a csatolt gazdálkodói adatlap hiteles kitöltése és visszaküldése esetén sertéstartóknak ingyenes.

Találkozzunk Keszthelyen!

Időpont: 2020. február 19-21.
Helyszín: Pannon Egyetem Georgikon Kar „D” épület (Keszthely, Festetics u. 7.)

Részvétel a SÜN konferencián ingyenes, viszont regisztrációhoz kötött!

Jelentkezni a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen lehet február 10-ig, a mellékelt regisztrációs lap kitöltésével és elküldésével!