Farkas Bernadett a Pannon Egyetem Festetics Doktori Iskola növénytermesztési és kertészeti tudományágában készített: „A szőlővessző morfológiai felépítése és a Botrytis cinerea jelentősége, valamint környezetkímélő megoldások a szőlő szaporítóanyag előállításában”  című doktori (PhD) értekezésének magyar nyelvű nyilvános vitájára, melynek,

Időpontja: 2020. március 9. 11:00 óra
Helye: PE Georgikon Kar, Keszthely, Deák Ferenc u. 16. „A” épület, I. emelet, Kari Tanácsterem

Témavezető:
Dr. Kocsis László egyetemi tanár, DSc

A Pannon Egyetem az EFOP-3.4.3-16-2016-00009 A felsőfokú oktatás minőségének és hozzáférhetőségének együttes javítása a Pannon Egyetemen c. projekt keretein belül pályázatot hirdet a csatolt felhívásokban meghirdetett feltételek szerint a Georgikon Kar hallgatói számára az alábbi paraméterekkel:

Beadási határidő: 2020. március 27. (péntek) 12:00 óra

Beadás módja:
Papír alapon a Dékáni Titkárságra (“A” épület, I. emelet 143. iroda)

A Georgikon Alapítvány Belák Sándor-díjat adományoz azon személy számára, aki a Georgikon érdekében végzett tudományos, oktatási és szakmai közéleti tevékenysége során kiemelkedő teljesítményt nyújtott. A díjat odaítélő Georgikon Alapítvány kiemelten értékeli a Georgikon Kar fejlesztésében, működtetésében huzamosabb időn keresztül végzett kapcsolatépítő tevékenységeket, amelyek a Kar hazai és nemzetközi megítélését támogatják.

A kitüntetés átadására évente a Georgikon Kar tanévzáró ünnepélyén kerül sor. A díjat az Alapítvány kuratóriumának elnöke és a Georgikon Kar Dékánja adja át. A díj odaítélésével együtt a kitüntetett egy egyedi dísztárgyat nyer el, melynek előállítási költségét és annak közterheit az Alapítvány viseli.

A díjhoz adományozott oklevél felső részén a Georgikon Kar címere és a Kar neve, középen a díjazott személy neve, alatta az elismert tevékenység ismertetése, a díj megnevezése és az adományozás dátuma szerepel. Az oklevelet az Alapítvány kuratóriumának elnöke és a Georgikon Kar Dékánja írja alá, és a Kar pecsétjének lenyomata díszít.

A kitüntetés adományozására vonatkozó javaslatokat részletes indoklással a Georgikon Alapítvány kuratóriumához kell benyújtani minden év március 31. napjáig. A díj odaítéléséről a Georgikon Alapítvány kuratóriuma dönt.

Beadási határidő: 2020. március 31.

belomonte kis plakatKedves Érdeklődők!

Sok szeretettel invitálunk mindenkit az év első Táj és Ember Klub filmvetítős, beszélgetős alkalmára, ahol egy dokumentumfilmet nézhetünk meg a brazíliai Belo Monte óriásgátról, majd az ezt követő beszélgetésben szóba kerülnek az emberi jogok, környezetvédelem, korrupció és a történet kapcsán számos további kérdés.

Téma: BELO MONTE FILMKLUB, LAJTMANN CSABÁVAL a Magyarországi Éghajlatvédelmi Szövetség elnökével

Időpont: 2020. február 17. 18 óra
Helyszín: Keszthely, Georgikon Kar, A épület, Xiros Klub

Martin Kessler német filmrendező dokumentumfilmet forgatott a brazíliai Belo Monte óriásgátról 2018-ban. A mintegy 11 ezer megawatt kapacitású komplexum a világ harmadik legnagyobb vízierőműve, melyet "zöld" erőműnek igyekeztek beállítani. Ugyanakkor megépítéséhez mintegy 500 négyzetkilométeres területet árasztottak el, és az Amazonasba ömlő Xingu folyó mintegy 100 kilométeres szakasza mentén több tízezer őslakost telepítettek ki. Az Európai Klímaszövetség nemezetközi pályázatának keretei között elkészült a “Countdown on River Xingu V” című dokumentumfilm rövid (25 perces) változatának magyar feliratozása, melyet a Táj és Ember Klub ezen alkalmán megtekintünk és a felmerülő kérdéseket, érzéseket vitatjuk meg.

Szemelvényként a rövidfilm előzetesét ajánljuk mindenkinek:
https://www.youtube.com/watch?v=UvbCg5TDeW4 [1]

Szeretettel várjuk az érdeklődőket!

A Pannon Egyetem Georgikon Kara az EFOP-3.4.3-16-2016-00009 „A felsőfokú oktatás minőségének és hozzáférhetőségének együttes javítása a Pannon Egyetemen” című projekt keretében a 2019/2020. tanév tavaszi félévére pályázatot hirdet tanszéki demonstrátori feladatkör betöltésére, hallgatók számára.

A támogatás formája: ösztöndíj.

A támogatás forrása: EFOP-3.4.3-16-2016-00009 sz., "A felsőfokú oktatás minőségének és hozzáférhetőségének együttes javítása a Pannon Egyetemen" című projekt.

További részletek...

Felhívom a Georgikon Kar - magyar állampolgárságú és a nemzetközi megállapodás vagy jogszabály alapján azzal azonos elbírálás alá eső külföldi állampolgárságú - állami ösztöndíjas és önköltséges nappali tagozatos hallgatóinak figyelmét, hogy a vonatkozó szabályzat alapján pályázatot nyújthatnak be szakmai, tudományos és közéleti ösztöndíjra a 2019/2020. tanév II. félévére.

Szakmai, tudományos és közéleti ösztöndíjban részesíthető az a teljes idejű alapképzésben, mesterképzésben, felsőoktatási szakképzésben részt vevő hallgató, aki az alábbi feltétel mindegyikét teljesíti:

  • az előző félévben 4,00 kreditindexet és legalább 4,00 tanulmányi átlagot ért el
  • a tantervi követelményeket meghaladó kiemelkedő szakmai, tudományos és közéleti tevékenységet végez.

Az ösztöndíjat a Georgikon Kar Hallgatói Önkormányzatának egyetértésével a dékán adományozza. Nemzeti Felsőoktatási Ösztöndíjat (Köztársasági Ösztöndíj), illetve Új Nemzeti Kiválósági Program ösztöndíjat elnyert hallgató szakmai, tudományos és közéleti ösztöndíjban nem részesülhet.

A szakmai, tudományos és közéleti ösztöndíj maximális összege: 26.700.-Ft/fő/hó.

A pályázatok benyújtásának határideje: 2020. február 28. 12:00 óra

Tisztelt Érdeklődők!

Szeretettel várjuk Önöket a Georgikon Karon február 19-21 között megrendezésre kerülő Sertésünnep konferencián és Böllérnapokon!

A konferencián a csatolt programban feltüntetett színvonalas előadások mellett bemutatkozik a sertés-szakkollégium, ahol az Állatorvostudományi Egyetem és a PE Georgikon Kar sertés iránt elkötelezett hallgatói mutatják be munkásságukat. A program biztosítja, hogy kötetlenebb hangulatban is megismerkedhessenek az ágazat leendő szakemberivel. A sertés-szakkollégium működésének első másfél évéről olvashatnak a Magyar Állatorvosok Lapja 2020. januári számában.

Szeretnénk figyelmükbe ajánlani a Dr. Búza László által moderált Benchmarking vacsorát, mely első alkalomra való tekintettel, a csatolt gazdálkodói adatlap hiteles kitöltése és visszaküldése esetén sertéstartóknak ingyenes.

Találkozzunk Keszthelyen!

Időpont: 2020. február 19-21.
Helyszín: Pannon Egyetem Georgikon Kar „D” épület (Keszthely, Festetics u. 7.)

Részvétel a SÜN konferencián ingyenes, viszont regisztrációhoz kötött!

Jelentkezni a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen lehet február 10-ig, a mellékelt regisztrációs lap kitöltésével és elküldésével!

A Pannon Egyetem Georgikon Kara a 2019/2020-as tanévben is meghirdette – immár tizenkettedszer – a Georgikon Biológia Tanulmányi Versenyt, melyre idén 43 középiskolából 171 diák regisztrált. A versenynek három házi fordulója volt. Ezek során a Georgikon Kar honlapján közzé tett feladatsorok megoldásait kellett a versenyzőknek e-mailben beküldeni. A házi fordulók eredménye alapján került a döntőbe a legjobb eredményt elért 30 versenyző. A verseny döntőjét január 31-én Keszthelyen tartották. A versenyzőknek számítógépen kellett 100 perc alatt megoldaniuk egy 100 kérdésből álló feladatsort. A feladatok a teljes középiskolás biológia tananyagot érintették.

Az AGRO.bio Hungary Kft., a Syngenta Kft., a Yara Hungária, a Väderstad Kft., a PRO-FEED Kft. és a Pannon Egyetem Georgikon Kar tisztelettel meghívja Önt

A talajtípusra szabott gazdálkodásról című regionális szakmai fórumra, amelynek idei témája: Klímakárenyhítési stratégiák

HELYSZÍN: Pannon Egyetem Georgikon Kar, 8360 Keszthely, Festetics u. 7. D. épület

IDŐPONT: 2020. február 11.

A Pannon Egyetem Georgikon Kar a keszthelyi Mentor Program keretén belül pályázatot hirdet külügyi mentori férőhelyek betöltésére a 2019/20-as tanév II. félévére.

Mentor programi tagságra pályázhat:

  • a Pannon Egyetem bármely hallgatója, aki a Georgikon Karon végzi tanulmányait, szaktól, tagozattól, képzési szinttől és finanszírozási formától függetlenül;
  • a Pannon Egyetem bármely hallgatója, aki minimum középszintű angol nyelvtudással rendelkezik;

A pályázat benyújtási határideje: 2020. január 31. (péntek).
Az ösztöndíj maximális (egyszeri) összege: 50.000 Ft/fő.