Tisztelt Támogatónk! Tisztelt Partnerünk!

Adózóként az idén is lehetőségünk van egy általunk kiválasztott civil szervezet támogatására. Úgy gondoljuk, hogy aki valamikor a Georgikon diákja volt, annak nem kell magyaráznunk, hogy miért kérjük, ajánlja fel adója 1%-át a Georgikon Alapítványnak!

Adószámunk: 19277473-1-20

Tudjuk, hogy sok más, szintén értékes célokért dolgozó civil szervezet kéri az 1%-okat, ezért álljon itt néhány indok a döntés alátámasztásához: A Georgikon Alapítvány tevékenysége a keszthelyi Georgikon Karral 27 éve szorosan összefonódik. Az alapítvány közhasznú, és ez az egyetlen civil szervet, amelyre a kar számíthat. Elsődleges célja, hogy támogassa a Pannon Egyetem Georgikon Kar legkiválóbb hallgatóit, fiatal oktató és kutató munkatársait, de az egyre több szociálisan rászoruló hallgatót is, anyagi segítséget nyújtson a Georgikon évfordulóinak méltó megünnepléséhez, a hagyományőrző tevékenységekhez, s nem utolsósorban az intézmény magas színvonalú oktató, nevelő és tudományos tevékenységének továbbfejlesztéséhez.

Emellett az alapítvány rendszeresen támogatja a hallgatói élet tradicionális és elmaradhatatlan eseményét, a Sárgulást, a beiskolázási tevékenységet, közreműködik tudományos rendezvények, konferenciák szervezésében, de mindig vannak új kezdeményezések is, amelyekhez az alapítvány anyagi segítségét kérik.

A Georgikon Kar érdekében kifejtett tevékenysége kapcsán alapítványunk leginkább a kar aktív dolgozóira, volt hallgatóinkra, a diákokra és szüleikre számíthat.

A felajánlott adó 1%-okat közhasznú célokra, ösztöndíjakra, támogatásokra fordítjuk.

Vivat Keszthely! Vivat Georgikon!

tek 20190401Sok szeretettel meghívunk mindenkit a soron következő Táj és Ember Klub előadásra!

Előadó: Dr. Kondorosy Előd egyetemi tanár
Cím: Poloskákért a világ végére

Időpont: 2019. április 1. 18 óra
Helyszín: Keszthely, Georgikon Kar, A épület, Xiros Klub

Ez alkalommal Kondorosy Előd teszi tiszteletét klubunkban, végre előadóként is. Sokak által nagyon várt előadást láthatnak és hallhatnak majd az érdeklődők. Februárban Előd egy hónapra eltűnt, és Nyugat-Pápua kis szigetén, Batanta területén kutatta az eddig leíratlan poloska fajokat. Tapasztalatait, élményeit és az expedíció sikerességét fogja nekünk hosszasan tárgyalni, tea és sütemények kísértében.

Ráhangolódásként, elsősorban olvasni szeretőknek és fanatikusoknak Bíró Lajos új-guineai útleírását ajánlja, legalább az előszót, de érdemes a levelekbe is beleolvasni:

http://mek.oszk.hu/12900/12912

Az előadás után műhelybeszélgetésre kerül sor, amin a részvétel nem kötelező, de ajánlott, hisz a legjobb történetek mindig a végére maradnak...

Szeretettel várjuk az Érdeklődőket!

Tisztelt Kollégák!

szilDr. Szabó Imre László Asztalitenisz Emlékversenyt hirdetünk, melyre mindenkit szeretettel várunk.

1. A verseny célja: Egykori elhunyt kollégánkra emlékezés és főhajtás kedvenc sportágán a pingpongon keresztül.
2. A verseny rendezője: Georgikon Kar Testnevelési Tanszéke, illetve a Kari Sportbizottság.
Versenybíróság: Dr. Molnár Balázs, Dr. Pintér Ákos, Dr. Fodor Lóránt, illetve az általuk delegált
személyek.
3. A verseny helyszíne: Kertész Tibor Tornaterem (Keszthely Festetics u. 5.)
4. A verseny időpontja: 2019. május 27. (hétfő) 13.00 óra
5. Nevezés: Előnevezés van: e-mail-ben: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen, vagy írásban a Testnevelési Tanszéken. Nevezési díj: 500 Ft/fő. Nevezési határidő: 2019. május 20. hétfő (éjfél).

A Pannon Egyetem Festetics Doktori Iskolája az EFOP-3.6.3-VEKOP-16-2017-00008 projekt keretében pályázatot hirdet kari ösztöndíj elnyerésére. A támogatás forrása: EFOP-3.6.3-VEKOP-16-2017-00008 „Innovatív tudományos műhelyek a hazai agrár felsőoktatásban ” című projekt.

 

 

tek sziciliaSok szeretettel hívunk mindenkit a következő Táj és Ember Klubra, melyen egy szicíliai élménybeszámoló várható.

Előadó: Dr. Alföldi Zoltán - egyetemi docens
Cím: Szicíliai tájak és emberek

Időpont: 2019. március 18. 18 óra
Helyszín: Keszthely, Georgikon Kar, A épület, Xiros Klub

Előadásunkat ez alkalommal Alföldi Zoltán tartja nekünk, mely szicíliai útjáról fog szólni. Tapasztalatait, élményeit adja át nekünk tanulságokkal és hasznos információkkal a szigetről és lakóiról.

Szemelvényként alább egy dokumentumot találnak becsatolva, mely az előadás előtt ajánlott olvasmány.

Szeretettel várjuk az Érdeklődőket!

Beliczky Gábor Péter a Pannon Egyetem Festetics Doktori Iskola állattenyésztési tudományok tudományágában készített: „Kombinált (intenzív-extenzív) harcsanevelési technológia elemeinek vizsgálata a környezeti és termelési paraméterek függvényében”  című doktori (PhD) értekezésének magyar nyelvű nyilvános vitájára, melynek,

Időpontja: 2019. március 14. 11:00 óra
Helye: PE Georgikon Kar, Keszthely, Deák Ferenc u. 16. „A” épület, I. emelet, Kari Tanácsterem

Témavezetők:
Dr. Bercsényi Miklós professor emeritus és
Dr. Gál Dénes tudományos tanácsadó, PhD

Sárfiné Illés Bernadett a Pannon Egyetem Festetics Doktori Iskola környezettudományok tudományágában készített: „Koromszennyezés hatásainak vizsgálata a kukorica víz- és energiaforgalmára és néhány mikroklíma elemére”  című doktori (PhD) értekezésének magyar nyelvű nyilvános vitájára, melynek,

Időpontja: 2019. március 7. 10:00 óra
Helye: PE Georgikon Kar, Keszthely, Deák Ferenc u. 16. „A” épület, I. emelet, Kari Tanácsterem

Témavezető:
Dr. Anda Angéla egyetemi tanár, DSc

tajesember 03 04Sok szeretettel invitálunk mindenkit a soron következő Táj és Ember Klub előadásra!

Előadó: Sáringer Marcell, Phd. hallgató
Cím: Vérszívók

Időpont: 2019. március 4. 18 óra
Helyszín: Keszthely, Georgikon Kar, A épület, Xiros Klub

Sáringer Marcell a Georgikon Karon végzett természetvédelmi mérnök, Phd hallgató, aki a magyarországi csípőszúnyogokról tartja előadását.

Szemelvényként Marcell egyik publikációját ajánljuk, mely mindenképp segít ráhangolódni a témára.

Az előadás után műhelybeszélgetésre kerül sor, mely során mélyebben is belemerülhetünk a szúnyogok világába.

Szeretettel várjuk az Érdeklődőket!

UBM ösztöndíj

Beadási határidő: 2019. március 28. 24:00 óra
Beadás módja: Elektronikusan a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre küldött UBM ösztöndíj igénylőlappal és önéletrajzzal.

Az AGRO.bio Hungary Kft., a Csernozjom Kft., a Syngenta Kft., a Yara Hungária, a Vaderstad Kft. és a Pannon Egyetem Georgikon Kar tisztelettel meghívja Önt 

A talajtípusra szabott gazdálkodásról című regionális szakmai fórumra, amelynek idei témája: a talajproblémák

Helyszín: Pannon Egyetem Georgikon Kar 8360 Keszthely, Festetics u. 7. D. épület
Idópont: 2019. február 26.